Samsung Galaxy X dengan empat kamera belakang akan dilancarkan pada 2018

0
240
Samsung Galaxy X dengan empat kamera belakang akan dilancarkan pada 2018

Maklumat berkaitan sistem kamera belakang pada Samsung Galaxy X mungkin telah bocor di internet. Ia kelihatan seperti sistem optikal sebelum ini yang dipasang pada Samsung Galaxy Note 9. Mengapa? ini kerana Samsung Galaxy X kelihatan seperti ia dilengkapi dengan empat kamera belakang dimana ianya digandakan berdasarkan kamera belakang Samsung Galaxy Note 9.

Dengan “setup” empat kamera belakang, menunjukkan telefon pintar keluaran Samsung yang baru ini mampu menewaskan Huawei P20 Pro yang hebat dengan tiga kamera belakang jenama Leica, yang kekal sebagai salah satu sistem kamera telefon pintar terbaik di dunia.

Ciri ini didedahkan oleh ‘Samsung leakster-in-chief’ Ice universe, yang mempunyai rekod yang sangat baik dalam memecahkan spesifikasi dan ciri-ciri untuk peranti yang akan datang pembuat dari Korea Selatan itu, dan baru-baru ini menyatakan bahawa:

Walaupun Tweet ini samar-samar, jika anda meletakkan tweet ini bersama-sama, ia sebenarnya memberikan gambaran yang jelas tentang apa yang disebut.

Pertama, telefon Samsung baru yang di “hint” di sini adalah “not [the] S10 or Galaxy F”, yang dikhabarkan akan menjadi keluaran telefon “flagship” dan “folded” yang dinantikan dan diramalkan akan mendarat pada awal tahun 2019.┬áAtaupun ini adalah telefon baru yang tidak diketahui, iaitu Samsung Galaxy X, yang baru-baru ini dilaporkan sebagai “gaming phone” yang baru.

Kedua, telefon Samsung baru ini akan dijual pada “2018”, yang bermaksud bahawa sekurang-kurangnya kita akan melihat pengumuman terperinci dari Samsung tahun ini. Ini sekali lagi seolah-olah menunjukkan bahawa telefon ini bukan telefon “folded” Samsung (dilaporkan sebagai Galaxy X dan Galaxy F) atau Galaxy S10, yang akan dikeluarkan pada tahun 2019.

Dan ketiga, saingan iPhone yang baru ini akan mempunyai empat kamera (“camera┬ácamera┬ácamera┬ácamera”) dan mereka akan diposisikan menghadap belakang.

Sumber: Future Publishing Ltd

Butiran ini secara amnya akan menimbulkan persoalan mengapa telefon Samsung yang baru, yang seperti yang telah kami huraikan pada ketika ini nampaknya akan menjadi “gaming phone” Galaxy X, memerlukan empat kamera belakang?

Jawapannya mungkin terletak pada keupayaan permainan “next-gen AR”, atau “powers in-sync VR” dengan alat dengar baru Samsung Gear VR.┬áMalah, telefon pintar baru dari Samsung disesuaikan untuk menewaskan “gaming phone” terbaik di pasaran sekarang, seperti Play Honor dan Razer Phone, tetapi dengan keupayaan AR / VR yang canggih ini juga akan membantu memisahkan Samsung dengan pesaing lain.