9 destinasi terbaik untuk pencinta haiwan, no. 9 paling popular

0
188
Pencinta haiwan beruang

Sebagai pencinta haiwan, seseorang itu akan sentiasa ingin pergi bercuti ke persekitaran yang mempunyai haiwan yang boleh dilihat atau disentuh. Tetapi anda harus mengenal pasti sama ada kehadiran anda adalah sesuatu yang baik atau sebaliknya untuk haiwan tersebut.

Selalunya tempat yang membenarkan anda menyentuh binatang buas atau liar merupakan tempat yang perlu dielakkan kerana ia boleh mendatang keburukan terhadapat haiwan tersebut.

Disini kami senarai 9 destinasi yang manjanjikan pengalaman menarik bersama haiwan, di samping menjaga kebajikan haiwan tersebut.

Back

1. Greece : Penyu Laut

Ditubuhkan pada tahun 1983, “The Sea Turtle Protection Society of Greece (Archelon)” bertujuan untuk melindungi penyu yang berada di sekitar Greece, meningkatkan kesedaran mengenai haiwan yang hampir pupus itu dan dan merawat penyu yang cedera di pejabat mereka di Athens. Sesiapa yang berminat dengan haiwan ini boleh melawat pusat rehabilitasi mereka untuk mengetahui dengan lebih lanjut atau menumpang kepada program ini, malah mereka juga menerima sukarelawan yang berminat dalam program konservasi penyu.

Back

Sumber :Independent